Välj webbläsare

Vad är en webbläsare?

En webbläsare är det program du använder för att surfa, det program som visar denna sida. Om du inte vet vilken webbläsare du använder kan du ofta se längst upp antingen webbläsarens ikon eller namn och för att se version gå till ”hjälp” uppe i menyn så står det  t ex. ”Om Firefox”, ”Om Safari”.

Firefox

Firefox är den näst största webbläsaren efter internet explorer. Firefox är snabb, säker och det finns en massa tillägg som man kan installera så den passar dig bättre.
Jag rekommenderar starkt Firefox då jag själv använder den och alla jag har övertygat gillar Firefox bättre än sitt tidigare val.

Skaffa firefox

Chrome

Chromeär Googles webbläsare som växer snabbt i antalet användare.

Skaffa chrome

Safari

Safari är Apples webbläsare som ingår när du köper en mac.

Skaffa safari

Opera

Opera är  inte riktigt lika stor och bra som dom andra men tillräckligt stor för att man som webbdesigner måste ta hänsyn till den.

Skaffa Opera

Internet Explorer

Internet explorer är Microsofts webbläsare och ingår i alla Windows installationer och där med automatiskt den största men långt ifrån bra. IE som den ofta kallas har inte alltid följt W3C webbstandard så bra vilket gjort att webbdesigners måste lägga ner en massa tid på att det ska se lika bra ut i IE som det gör i dom andra som följer standarden.

Skaffa/uppgradera IE

Tags: , , , ,

Kommentera